19 september 2017
Fitbreak

Drie bedrijven in Heerenveen starten met fitbreak

Vanaf 18 september a.s. organiseert Sport Fryslân een fitbreak voor medewerkers in de drie kantoren op de Opslach in Heerenveen.

Met dit initiatief wil Sport Fryslân medewerkers tijdens kantooruren meer laten bewegen. Een actieve break met afwisselende inhoud en professionele begeleiding van Fidnuz.

In september en oktober zijn medewerkers op elke maandagmiddag tussen 12.15-12.45 actief in beweging. Sport Fryslân ziet elke dag dat er medewerkers vanuit de drie kantoorgebouwen van Rabobank, Priore en Elkien even lekker naar buiten gaan: even in beweging, even een frisse neus halen, even ‘weg’ uit de werkdrukte. Dit geeft energie om de werkmiddag weer goed te starten. Om wat variatie aan te brengen aan het lunchwandelen is vanuit Sport Fryslân het initiatief genomen om met de drie kantoorgebouwen te starten met fitbreak. Als dit een succes is, is het de bedoeling om meer bedrijven uit te nodigen om mee te doen en de fitbreak voort te zetten na oktober.

Waar gaat het om?

Het gaat er om dat we even in beweging zijn, elkaar leren kennen. Voor de fitbreak hoeven medewerkers geen sportkleding aan te trekken. We zijn wel in beweging, maar niet met een hoge intensiteit. Zowel bij regen als zonneschijn gaat de fitbreak door.

Over Sport Fryslân

Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zetten wij ons in om deze 240.000 Friezen in beweging te krijgen. Daar werken we samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.